Der findes mange forskellige former for udendørs solafskærmning, men ønsker du en integreret løsning, der skærmer for et stort område, så er en markise eller en pergola et oplagt bud.
Fælles for begge løsninger er, at de lader dig forlænge sommeren og skaber et stemningsfyldt og fantastisk uderum, der kan skabe en naturlig sammenhæng mellem dit hjem og den omkringliggende natur. En inspirerende oase, der rummer plads til leg i skyggen, læsning, middag og ro til at nyde naturen og hinanden.

Det skal du overveje:

Inden du vælger model og type, er det dog vigtigt at gøre dig nogle overvejelser omkring husets arkitektur, placering på grunden og dit behov. Overvej blandt andet:

 • Er terrassen udsat for meget vind?
 • Hvor bred må løsningen være?
 • Hvilken farve passer til huset?
 • Hvor på huset kan den monteres?
 • Hvilket udtryk skal profilen have?
 • Har du brug for ekstraudstyr?

Tænk over farver og former

Markisen eller pergolaen skal selvfølgelig se flot ud og passe til huset – den skal jo gerne hænge der i mange år – og når det kommer til form og farve tilbyder vi derfor et væld af muligheder.
Vi har et bredt sortiment med over 40 forskellige duge, ensfarvede og stribede, mange forskellige standard kassettefarver eller unikke RAL farver for et perfekt match til f.eks. dine vinduer. Til nogle løsninger er det også muligt at tilføje et ekstra rullegardin i frontbommen, det giver endnu mere beskyttelse mod både sol og indkig. De enkelte modeller har forskellige profiler, så overvej hvilket udtryk, du er til. Alle uderumsløsninger bliver speciallavet efter mål og udelukkende i slidstærke materialer, der kan holde de det danske vejr.

Hvilke monteringsmuligheder har du?
En ting er visuelt udtryk, noget andet er montage og teknik. Hvis du er i tvivl om underlaget er bæredygtigt, om vindforholdene er gunstige eller om løsningen skal monteres på væg eller spær, så kan du med fordel bestille et besøg af vores rådgivningsbus. Konsulenten vil kunne svare på alle dine spørgsmål og rådgive dig til både den rigtige løsning og den rigtige montering. Men generelt kan vi sige, at de mange produktvarianter og forskellige specialbeslag sikrer, at der findes en markise og en pergola til langt de fleste facader og behov.

På næsten alle almindelige typehuse skal markisen monteres på  spærbeslag , for at sikre korrekt frihøjde, som i de fleste tilfælde betyder, at markisen placeres ude på udhænget ved tagrenden. Murmontering er velegnet til større facader, gavle eller bygninger, hvor der er solidt murværk over vinduerne.

Valg af teknik:

Afhængigt af model og behov er det muligt at vælge imellem en indbygget motor fra enten Somfy eller Faher. Alt er selvfølgelig CE-mærket og opfylder den gældende EU-lovgivning.
Motoren kan betjenes med fjernbetjening eller app. Hvis du vælger en Somfy motor, har du desuden mulighed for at bruge Somfy’s TaHoma-switch og den tilhørende app, så du kan lave personlige scenarier, der kan udløses automatisk.

Vælg det rigtige tilbehør:

Det er muligt at vælge forskelligt tilbehør til din markise eller pergola. Afhængig at model kan du bruge disse produkter til at optimere den daglige brug og forbedre holdbarheden.
Af populært tilbehør kan vi nævne:
– Vibrationssensor. Den lille og smarte vibrationssensor monteres indvendigt i markisens frontbom, og får markisen til at rulle automatisk ind, når den opfanger vibrationer fra vind eller kraftig regn.
– LED-lys i frontbommen. Lys giver stemning, og heldigvis er det på mange af modellerne muligt at få LED-lys integreret i frontbommen. Det giver en fantastisk stemning og mulighed for at fortsætte de hyggelige stunder til langt ud på natten.
– Sol- og vindvagt. Den lille hjælpsomme ”vagt” har solsensor og vindmåler, der automatisk ruller markisen ud, når solen skinner og ind i tilfælde af kraftig blæst.

Og husk lige…
Er du i tvivl om, hvad der er muligt og den bedste løsning for dig, så anbefaler vi altid et besøg af SEGA bussen. Markiseeksperter er en uundværlig hjælp til at hjælpe med at besvare disse spørgsmål, og ved præcist, hvordan du får det bedste resultat, som du kan have glæde af i mange år frem. Det er gratis og uforpligtende at bestille et besøg. Udover rådgivning tilbyder vi også opmåling og professionel montering.

 

5 fordele ved en markise:
 • Perfekt både til dele lille altan og den store terrasse
 • Giver skygge på et stort område på terrassen eller altanen
 • Hjælper med at undgå overophedning i huset
 • Integreres diskret på facaden
 • Tilføj lys i frontbommen og du har det skønneste uderum
5 fordele ved en pergola:
 1. Skaber et fantastisk uderum, som får din bolig til at virke større
 2. Kan dække et areal på op til 30 m2
 3. Kræver ikke byggetilladelse
 4. Fungerer som en naturlig og mere permanent forlængelse af huset
 5. Billigere end en udestue