Gode råd til at vælge mørklægningsgardiner efter mål

Eksperttips

Har du brug for et nyt mørklægningsgardin? Så har du højst sandsynligt fundet ud af, at der findes et utal af muligheder. Få inspiration til at vælge de rigtige her!

SEGA-teamet

Er du på jagt efter et mørklægningsgardin efter mål, kan det godt betale sig at bruge et øjeblik på at gøre sig nogle overvejelser, inden du vælger gardinet. Så brug lige 5 min. og læs med her.

Der findes et væld af forskellige mørklægningsgardiner. Umiddelbart vil mange hælde til et klassisk rullegardin, og det er en rigtig god løsning. Men der findes også andre gode alternativer – og det kommer vi ind på senere.

Det første, du skal vurdere, er, hvor meget du ønsker, der skal mørklægges i rummet. Skal det være total mørklægning eller er det fint, hvis der kommer lidt sollys i siderne, forneden, foroven og indvendig i selve stoffet? Derudover skal du også have et budget for, hvad gardinet må koste.

Gardiner med total mørklægning

Har du brug for total mørklægning, kan du sagtens vælge en billigere løsning i god kvalitet. Det kan være et rullegardin, der fås i flere farver og mønstre, eller det lidt dyrere, men meget elegante, plisségardin med Duette®, der består af bikubeformede lommer med en indvendig coating og indvendige snore, der gør gardinet meget mørklæggende. Vi laver begge typer specialmål, så de passer præcist hjem til dine vinduer. Uanset, hvilken vinduestype du har.

Et godt råd er at bestille gardinet lidt større end dit vindue, og montere gardinet på den udvendig side af vinduesrammen – måske endda helt ude på væggen. På den måde reducerer du nemlig de lysstråler, der vil komme foroven, forneden og i siderne, da gardinet går forbi vinduesåbningen.

Gode råd til at vælge et gardin med mørklægning

Gardin med delvis mørklægning

Hvis du ønsker et gardin, der tager det meste sollys, kan du vælge et plisségardin med mørklægning. Almindelige plisségardiner har indvendige snore i stoffet, og det betyder, at der her kommer lidt lys igennem. Det er rart at vide, hvis du foretrækker et plisségardin, men ønsker 100% mørklægning.

Er du til stofgardiner er der også mulighed for at mørklægge rummet med et foldegardin eller lange, dekorative velourgardiner, hvor du kan opnå en følelse af luksuriøs hotelstil, som er en af tidens trends i moderne boligindretning.

Mange muligheder

Stort set alle typer gardiner kan benyttes som mørklægningsgardiner, og kan kombineres lige efter dit behov. Det er graden af mørklægning og kvaliteten, der er afgørende, og det varierer fra den ene type gardin til den anden. Nogle gardinløsninger kan desuden leveres i materialer, der udover at mørklægge rummet også reflekterer solens stråler, så rummet føles mørkt og svalt.

Bestiller du et uforpligtende besøg, kan du se, føle og opleve de forskellige gardintyper i dit hjem.