Forvandling af funkisvilla: Hjemme hos Kasper Nielsen og Mette Bluhme Rieck

Gardiner, Rådgivning

Hvordan vælger man gardiner, der både fremhæver en funkisvillas elegante linjer og samtidig skaber hygge i hverdagen? Kasper Nielsen og Mette Bluhme Rieck tog os med på en rejse gennem deres overvejelser og kreative valg, da de renoverede deres 220 kvadratmeter funkisvilla i Charlottenlund.

SEGA-teamet

Renovering fra A til Z

Siden Kasper og Mette i 2022 fik nøglerne til deres funkisvilla fra 1934, er der sket meget. Med stor respekt for husets oprindelige stil har de været igennem alt fra nye rumfordelinger, gulvvarme, nye gulve til vægge, badeværelser og køkken. Intet er blevet overset i deres drøm om at skabe det perfekte hjem.

Respekt for historien og nutiden

 Kasper og Mette lagde stor vægt på at blande det moderne med det originale i deres renovering. De fortæller:

Vores funkishus er fra starten af 1930’erne, og det har været igennem en stor renovering i starten af 1970’erne. Ingen har pillet ved det i 50 år. Derfor var det vigtigt for os at opdatere huset til 2024, men på samme tid føre huset tilbage til 1934.” 

Parret har fjernet mørke trælofter og reetableret originale rosetter på nypudsede lofter. Dørkarme blev taget ned, renoveret, malet og opsat igen, og rumfordelingen blev ændret for at skabe et større og mere åbent leveareal omkring køkkenet – husets hjerte. 

Valget af gardiner

Et af de store spørgsmål under renoveringen var gardinerne. Hvorfor landede valget på stofgardiner? 

Vi ønskede mørklægning i soveværelserne fra starten,” forklarer Mette. “Vi regnede med, at vi ville have rullegardiner i de brede og enkle karme. Men da vi var nødt til at skifte til en type vinduer, der åbner indad, var gode råd pludselig dyre. Så derfor endte vi med gulvlange wave stofgardiner i alle værelser – og vi er simpelthen så tilfredse med valget. Det var lige, hvad de meget firkantede og ret maskuline rum trængte til – noget stofligt og blødt til at afbalancere.“  

I stueplan havde Kasper og Mette hele tiden vidst, at de ønskede lange stofgardiner, gerne nogle lidt florlette og gennemsigtige, for at skabe hygge.  

Der er ikke noget bedre end at trække gardinerne for om aftenen og nyde fornemmelsen af at lukke verden ude, men stadig kunne fornemme eksempelvis lysene fra haven igennem gardinerne,” fortæller Kasper. 

Lange bløde stofgardiner fra SEGA
En følelse af hjem med nye gardiner

Farvernes historie og inspiration

En meget central del af renoveringen har gennem hele forløbet været farvevalget. Kasper og Mette fortæller om inspirationen bag:  

De var ikke bange for farver i funkistiden, så vi bestemte os hurtigt for, at der ikke skulle være nogle hvide vægge. Vi søgte inspiration i den farvepalet, som en farvearkæolog rekonstruerede efter arkitekt Kaj Gottlobs originale tanker, da han tegnede Friluftsskolen på Amager i 1930’erne. 

Valget af farver har givet huset en unik kombination af modernitet og originalitet. De farvede vægge fremhæver de originale gamle dørkarme, som holdes hvide og fungerer som smukke rammer. Da farverne til gardinerne skulle vælges, bestemte de sig for farver, der matcher væggene, så kunst og indretning træder frem i stedet for gardinerne selv. 

Vi elsker farvede gardiner, men vælger man en kontrastfarve larmer de også mere, hvilket naturligvis kan være en super fed ting, men i vores tilfælde så vi en pointe i, at gardinerne var neutrale og så at sige bare “vokser ud af væggen” og bliver en stoflig forlængelse af vægfarven. På den måde kommer kunsten på væggene mere i fokus. Det valg er vi meget tilfredse med,” fortæller Kasper.

Gardinernes betydning

Hele familien nyder godt af de nye gardiner, og de har virkelig gjort en positiv forskel i hverdagen.

En uventet fordel ved at få gardinerne ind i hjemmet er forbedringen af akustikken. Kasper forklarer: 

Vi er meget positivt overraskede over, hvor godt det er for akustikken i vores store minimalistiske rum med mange hårde flader. De lange stofgardiner har ikke kun bidraget med en sanselighed, noget blødt og varmt tekstil til de hårde flader, men de er også været virkelig gode for lyden, som ellers har været en udfordring.

Lange bløde stofgardiner fra SEGA
En følelse af hjem med nye gardiner

Vi sover så dejligt

Mette og Kasper er enige om, at den største forandring, gardinerne har givet dem, er en forbedret søvnkvalitet.  

Vi og ungerne sover simpelthen så dejligt nu, hvor det er blevet ægte mørkt i soveværelserne. Det er en kæmpe fornøjelse, at ungerne ikke pr. definition står op med de første solstråler. Halleluja for mørklægning!

Perfekt forening af historie og moderne komfort

Med en kærlig og omhyggelig tilgang til renoveringen har Kasper og Mette skabt en hjem, der ærer fortiden, men som også er perfekt tilpasset nutidens behov. Det er et strålende eksempel på, hvordan man kan forene historie og moderne komfort – og hvordan de rette gardiner kan gøre en verden til forskel.

Vil du også have besøg af SEGA gardinbussen?

Er du blevet inspireret til at forny din bolig med nye gardiner? Så bestil et besøg af en gardinekspert, og få inspiration og personlig rådgivning. Tryk på knappen for at booke et besøg – så kommer en af vores gardineksperter forbi med vareprøver, måler op og giver dig et uforpligtende tilbud.

HVOR MEGET KOSTER DET?

Dette priseksempel er fra vores besøg hos Kasper Nielsen og Mette Bluhme Rieck. Kasper og Mette har valgt Kirsch Shades stofgardiner til alle rum i villaen. Stofgardinerne er valgt med wave topsyning og zinkbånd nederst. Det hvide indergardin i familiens soveværelse er dog valgt med rynkebånd. 

 • PRISEKSEMPEL

  DKK38.024,-

  Prisen indeholder: 

  • Besøg af SEGA gardinbus inkl. Opmåling og rådgivning

  • Levering, kørsel og monteringsopstart

  • Montering af stofgardiner

  • Soveværelse/kontor:

  • 2 stk. Elite gardinskinne hvid (høj)

  • 2 stk. Gardinfag (Kirsch Shades Davon 01) rosa ydergardin.

  • 2 stk. Elite gardinskinne hvid (høj)

  • 2 stk. Gardinfag (Kirsch Shades Yoko 01) Hvidt indergardin.

  • Tilvalg: rynkebånd 70mm. topsyning og zinkbånd bundsyning.

  • Stue:

  • 1 stk. Elite gardinskinne hvid (høj)

  • 1 stk. Elite gardinskinne hvid (høj) Specialløsning efter tegning.

  • 2 stk. Gardinfag (Kirsch Shades Hiss 55)

  • Tilvalg: wave topsyning og zinkbånd bundsyning.

  • Børneværelse:

  • 1 stk. Elite gardinskinne hvid (høj)

  • 1 stk. Gardinfag (Kirsch Shades Davon 09)

  • Tilvalg: wave topsyning og zinkbånd bundsyning.

  Inklusiv moms. Alle oplyste priser er vejledende og kan variere alt efter mål, valg af gardiner, topsyning, bundstykke mv.