Indret med omtanke: Gardiner af genanvendte og naturlige materialer

Ansvarlighed

Mange af os ønsker at indrette vores hjem på en måde, der afspejler vores personlige stil og samtidig passer til vores livsstil. Men det er vigtigt at huske på, at vores indretningsvalg også kan have en betydelig indvirkning på miljøet. Vælg gardiner af genanvendte og naturlige materialer, hvis du ønsker både æstetik og omtanke for miljøet.

SEGA-teamet

Øget fokus på miljøvenlig indretning

En enkel måde at indrette med omtanke er ved at vælge gardiner, der er fremstillet af genanvendte materialer eller naturlige fibre, såsom hør eller uld.

Tidligere blev gardiner typisk produceret af syntetiske materialer som polyester. Men på grund af stigende opmærksomhed på miljøvenlighed tilbyder flere producenter nu gardiner lavet af genanvendt polyester og andre materialer, der tager mere hensyn til miljøet.

Få en god søvn med mørklæggende gardiner til soveværelset

Materialer valgt med omtanke

Gardiner lavet af genanvendt polyester kræver mindre energi og ressourcer til produktion og mindsker samtidig affaldsmængden – og de er lige så holdbare og smukke som gardiner, der er fremstillet af traditionelle materialer.

Kirsch rullegardiner

Flere af vores Kirsch rullegardiner er fremstillet af 80-100% genanvendt polyester, og er derfor et mere miljøvenligt alternativ til traditionelle rullegardiner. Disse gardiner tilføjer både stilfuld indretning og praktisk funktionalitet til hjemmet. Deres holdbare design sikrer langvarig brug, mens let rengøring og vedligeholdelse gør dem ideelle til en travl hverdag. Rullegardiner af genanvendte materialer er det bevidste valg for dig, der ønsker både æstetik og omtanke for miljøet. De fås i flere farver samt med mørklæggende effekt for at tilpasse enhver indretning og lysbehov.

Gardiner i hør

Hør – ofte i kombination med Lyocell – er et andet fantastisk materiale til et mere bæredygtigt gardinvalg. Hørgardiner er lavet af et naturlig fiber, der er bionedbrydeligt, og som kræver mindre vand og pesticider end andre planter som bomuld. Hør er også en særdeles robust fiber, der holder længe og bliver smukkere med tiden.

Gardiner i uld

Uld er en naturlig fiber, som er biologisk nedbrydeligt. Uld har fantastiske isolerende egenskaber, der kan hjælpe med at regulere temperaturen i et rum, så du sparer på energiforbruget og dermed sparer på jordens ressourcer.

Gardiner i bambus

Bambus er en af de mest bæredygtige planter, da den gror hurtigt, ikke kræver meget vand eller gødning og nedbrydes hurtigt biologisk. Bambuspersienner har en naturlig skønhed og varme og er lette at rengøre og vedligeholde.

Gardiner i genanvendeligt stof

Forlæng dine gardiners levetid

Uanset hvilken type gardin du vælger, er det vigtigt at tænke over, hvordan du kan forlænge gardinernes levetid. Det kan du fx gøre ved at vaske dem knap så ofte, undgå at udsætte dem for direkte sollys og vedligeholde dem regelmæssigt.

Alt i alt kan valget af mere bæredygtige gardiner være en enkel, men effektiv måde at indrette med omtanke og gøre en positiv forskel for både miljøet og samfundet. Så når du vælger gardiner til dit hjem, kan du tænke på at vælge gardiner lavet af naturlige eller genanvendte materialer.

Et sortiment med fokus på omtanke og ansvarlighed

I SEGA stræber vi efter at udvide vores sortiment med mere miljøvenlige gardintekstiler. Det er en proces, og vi arbejder dagligt på at forbedre os. Vi er stolte af vores samarbejde med tekstilleverandører, som prioriterer ansvarlighed i både produkter og produktion. Dette samarbejde gør det muligt for os at tilbyde vores kunder en gardinløsning skabt med omtanke, som f.eks. genanvendt eller energieffektivt væv, hør, uld og bambus.

Ønsker du inspiration og rådgivning til at vælge de helt rigtige gardiner til dit hjem? Så kan du bestille et besøg af en gardinekspert og komme godt fra start.