Når æstetik og moderne funkis møder fredfyldt natur

Nybyg, Rådgivning

Blandt fredfyldt og smuk natur omringet af skovens dyr bor Helene med sin familie i en smuk og moderne funkisvilla. Læs mere om hvordan nye gardiner fra SEGA forvandlede familiens bolig.

Jacob Dyrholm

Et nyt drømmehus kræver nye gardiner

Vi har besøgt Helene og hendes familie i deres nybyggede drømmehus, et sted hvor moderne design møder naturskønne omgivelser. Helene og hendes mand blev forelskede i den store grund, omgivet af marker og skov, og besluttede sig for at rive det eksisterende hus ned for at bygge deres egen funkisvilla. Nu, tre år senere, nyder de livet i deres moderne hjem.

Men hvad fuldender et nybygget hus? Gardiner efter mål, naturligvis.

Mange års overvejelser om gardiner

Siden indflytningen i deres moderne villa har Helene brugt meget tid på at overveje gardinløsninger. Hun overvejede velourgardiner, men var i tvivl. Hun ønskede nemlig ikke at skjule den betagende udsigt til marker og skov. Naturen udenfor, som konstant skifter og byder på besøg fra skovens dyr, er en stor del af villaens sjæl og charme. Denne udsigt var en afgørende faktor for valget af grunden, og under hele byggeprocessen har det været vigtigt for familien at kunne nyde naturen fra alle husets rum.

SEGA | Blandt fredfyldt og smuk natur omringet af skovens dyr bor Helene med sin familie i en smuk og moderne funkisvilla. Læs mere om hvordan nye gardiner fra SEGA forvandlede familiens bolig.

Gardiner af praktiske årsager

Kort efter indflytningen besluttede Helene at starte med et par enkle gardinløsninger – primært af praktiske årsager. Familien fik monteret rullegardiner med mørklægning i soveværelset, rullegardiner i køkkenet og et enkelt rullegardin i stuen for at undgå aftenens generende sollys under fjernsynstiden.

Efter et par år med mange overvejelser om gardiner, besøgte SEGA gardinbussen i vinteren 2022 Helene i hendes smukke villa. Helene ønskede lange stofgardiner i et let og semi-transparent stof, så familien stadig kunne nyde udsigten til naturen udenfor, se dyrene gå forbi og opleve solnedgangen gennem gardinerne.

”Man har brug for at bo der og mærke, hvad behovet er”, udtaler Helene om de mange års gardinovervejelser.

Gardiner til alle slags villaer

Fremvisning af gardiner i hjemmet

At vælge gardiner er en stor beslutning. Det er ofte en lang proces med mange overvejelser og en vis usikkerhed omkring, om man har valgt rigtigt. Derfor er grundig vejledning, præcis opmåling og muligheden for at se gardinerne i egne omgivelser afgørende.

En af fordelene ved SEGA gardinbussens besøg er, at man kan se gardinerne i sit eget hjem. Det gør det nemmere at vurdere, hvilken type væv og farve der passer bedst til boligen og det øvrige interiør.

”Jeg blev præsenteret for forskellige stoffer, og ved at holde dem op foran vinduerne kunne vi hurtigt se, hvad der passede godt her,” udtaler Helene.

Udover at fremvise forskellige væv og farver, vejleder gardineksperten fra SEGA gardinbussen også i andre valg forbundet med gardiner, såsom topsyninger, zinkbånd og skinner.

”Det har været vigtigt for mig, at der var masser af valgmuligheder i forhold til teksturer, farver og noget så simpelt som skinnerne i loftet. Jeg frygtede, at der kun var én type skinne i én farve, men at der var mange muligheder – det synes jeg var fantastisk,” siger Helene.

Unik indretning med gardiner i nybyg

Monteringen af de nye gardiner

Dagen for montering af gardinerne var præget af stor glæde og lettelse.

”Den dag, hvor vi fik gardinerne op, blev jeg næsten helt rørt! Jeg var så glad, og da de blev sat op og det bare var bedre, end jeg overhovedet havde turdet håbe på, blev jeg bare sådan helt ’OKAY’!,” fortæller Helene.

Stofgardinerne blev monteret i køkkenet og stuen på en lang, gennemgående skinne. Denne løsning giver familien mulighed for at placere gardinerne præcis, hvor de ønsker. Gardinerne kan bruges som solafskærmning foran vinduerne eller som et dekorativt element på væggen.

Det beige farvevalg var oplagt, da stofgardinerne skulle matche villaens gulv og øvrige interiør. Afhængig af lyset, og solens placering, ændrer nuancen på gardinerne sig og bringer det smukkeste lys ind i villaen.

”Det skulle vi bare have gjort for tre år siden. Det har virkelig ændret hele stuen og køkkenet, og jeg nyder at kunne trække for. Det er så hyggeligt!,” siger Helene.

Hos SEGA er vi stolte af resultatet og glade for at have hjulpet familien med at realisere deres gardindrømme. Vil du også have besøg af SEGA gardinbussen?

Bestil et besøg af en gardinekspert!