Når æstetik og moderne funkis møder fredfyldt natur

Nybyg, Rådgivning

Blandt fredfyldt og smuk natur omringet af skovens dyr bor Helene med sin familie i en smuk og moderne funkisvilla. Læs mere om hvordan nye gardiner fra SEGA forvandlede familiens bolig.

Jacob Dyrholm

Et nyt drømmehus kræver nye gardiner

Vi har været på besøg hos Helene og familien i deres nybyggede drømmehus. Helene og hendes mand faldt for den store grund omringet af marker og skov. De rev det eksisterende hus ned og byggede en ny og moderne funkisvilla, som de bor i på tredje år.

Og hvad kræver et helt nyt hus? Gardiner efter mål, selvfølgelig.

Mange års gardinovervejelser

Lige siden familien flyttede ind i villaen, har Helene gået med gardinovervejelser. Hun overvejede velourgardiner, men var i tvivl. Hun ønskede ikke at afskærme for den smukke udsigt til marker og skov, som er i konstant forandring, og hvor skovens dyr jævnligt kommer helt tæt på. Udsigten er en stor del af villaens identitet.

Det var årsagen til, at de faldt for grunden og har under hele bygningsprocessen været med i overvejelserne, så man kan se og mærke naturen, uanset hvilket rum man befinder sig i.

SEGA | Blandt fredfyldt og smuk natur omringet af skovens dyr bor Helene med sin familie i en smuk og moderne funkisvilla. Læs mere om hvordan nye gardiner fra SEGA forvandlede familiens bolig.

Gardiner af praktiske årsager

Kort efter indflytning valgte Helene at starte med nogle få gardiner – mest af praktiske årsager. Familien fik monteret rullegardiner med mørklægning i soveværelset, rullegardiner i køkkenet og et enkelt rullegardin i stuen, som de kunne trække ned, når aftensolen generede familiens fjernsynstid.

Et par år og mange gardinovervejelser senere, var vi i vinteren 2022 på besøg med SEGA gardinbussen i familiens smukke villa. Helene ønskede lange gardiner i et let og gennemsigtigt stof, så familien stadig kunne holde øje med naturen udenfor, se dyrene gå forbi og fornemme solnedgangen gennem gardinerne.

”Man har brug for at bo der og mærke, hvad behovet er”, udtaler Helene om flere års gardin-overvejelser.

Gardiner til alle slags villaer

Fremvisning af gardiner i hjemmet

At vælge gardiner er en kæmpe beslutning. Det er ofte en lang proces forbundet med mange overvejelser og ofte også en vis usikkerhed i forhold til, om man nu har valgt rigtigt. Derfor er det først og fremmest vigtigt med grundig vejledning, præcis opmåling og at se gardinerne med egne øjne.

En af fordelene ved at SEGA gardinbussen kommer på besøg i hjemmet er, at man får fremvist gardinerne i egne omgiver. Dermed kan man bedre se, hvilken type væv og farve der passer til boligen og det øvrige interiør.

”Jeg blev præsenteret for nogle forskellige stoffer, og så kunne vi hurtigt se, ved at holde op foran vinduerne, hvad der passede godt her,” udtaler Helene.

Udover at præsentere udvalget af væv og farver, vejleder gardineksperten i SEGA gardinbussen desuden i de øvrige valg forbundet med gardiner såsom forskellige topsyninger, zinkbånd, skinner mv.

”Det har været vigtigt, at der var masser af valgmuligheder i forhold til teksturer, farver og noget så simpelt som skinnen i loftet. Jeg havde frygtet, at der kun var én skinne, og at den kun fandtes i én farve. Men at der så var mange muligheder – det synes jeg var mega fedt,” udtaler Helene.

Unik indretning med gardiner i nybyg

Monteringen af de nye gardiner

Dagen for montering af gardinerne var en forløsning af glæde.

”Den dag hvor vi fik sat gardinerne op – blev jeg næsten helt rørt! Jeg var så glad, så da de blev sat op og det bare var bedre, end jeg overhovedet havde turdet håbe på, blev jeg bare sådan helt ”OKAY”,” udtaler Helene.

Stofgardinerne blev monteret i køkken, stue og på en lang gennemgående skinne fra stue til spisestue, som giver mulighed for at placere gardinerne lige netop der, hvor familien ønsker. På den måde kan familien bruge dem som solafskærmning foran vinduerne eller som vægpynt til fx at skærme for fjernsynet.

Det beige farvevalg var oplagt, fordi stofgardinerne skulle matche til villaens gulv og øvrige interiør. Afhængig af lyset, og hvordan solen rammer, ændrer nuancen på gardinerne sig og kaster det smukkeste lys ind i villaen.

”Det skulle vi bare have gjort for tre år siden. Det har virkelig ændret hele stuen og køkkenet, og jeg nyder at kunne trække for. Det er så hyggeligt!,” udtaler Helene.

Vi er stolte af resultatet og er glade for at have hjulpet familien med at opnå deres gardindrømme. Vil du også have besøg af SEGA gardinbussen?

Bestil et besøg af en gardinekspert!