Fremhæv din bolig: De mest populære farvetrends for 2024

Eksperttips, Gardiner, Rådgivning

I 2024 sigter vi mod en anden farvepalet, end vi har set de seneste år. I lang tid har nuancer i grøn og blå været de dominerende farver i boligindretningen. Nu vendes blikket mod de varmere nuancer fra gul til rød.

Silje Etva Lund Nørgaard

I 2024 sigter vi mod en anden farvepalet, end vi har set de seneste år. I lang tid har nuancer i grøn og blå været de dominerende farver i boligindretningen. Nu vendes blikket mod de varmere nuancer fra gul til rød.

Vi gør dig klogere på de mest populære farvetrends for 2024, så du kan få nogle smukke gardiner, der følger tidens trends.

De varme nuancer er tilbage

Ud med kulden – ind med varmen. Det er lige præcis, hvad de nye farvetrends for 2024 vil gøre.

Flere undersøgelser peger nemlig på, at farver påvirker vores opfattelse af temperaturen i rummet. De tidligere kølige nuancer har givet en følelse af det rå og kantet look. De nye varme nuancer bringer det modsatte – nemlig hygge, komfort, varme og god plads til personlig udfoldelse i boligindretningen.

Uanset, om du vælger et rullegardin, plisségardin eller et stofgardin, så er en varm farve et godt bud på den perfekte farve på dit gardin i 2024.

Sart lyserød, ferskenfarvet og dæmpet gul

Inspirationen til den sarte lyserøde farve kommer fra den smukke aftenhimmel. Den er også helt ideel til at bringe flere markante farver i spil i resten af boligindretningen.

Ferskenfarvet er en farve, som virkelig sætter tonen og stemningen i et rum. Den trender som den varme nuance, hvilket tilføjer ekstra varme og personlighed til boligen. Den fungerer godt sammen med lyst interiør, som skaber et kontrastfyldt miljø.

Sidst men ikke mindst har vi den dæmpede gule farve med beige nuance. Den inviterer lyset ind i rummet, gør det luftigt og tilføjer et strejf af varme uden at blive fersk.

SEGA | I 2024 sigter vi mod en anden farvepalet, end vi har set de seneste år. I lang tid har nuancer i grøn og blå været de dominerende farver i boligindretningen. Nu vendes blikket mod de varmere nuancer fra gul til rød.

Boligen bliver påvirket af Barbie-trenden

De nye varme farvetrends for 2024 skyldes i høj grad den store Barbie-bølge, som tog verden med storm i sommeren 2023. Lyserød i alle nuancer har fået sit comeback i både boligindretningen og modeindustrien.

Farven vil spille en stor rolle i fremtidens boligindretning, da den giver en følelse af optimisme og nostalgi. Farveeksperter mærker også, at folk bliver mere eventyrlystne i forhold til leg med farver og personlighed i boligindretningen. Netop denne lyst giver de lyserøde nuancer stor mulighed for at dyrke! Så måske er lyserøde gardiner din næste investering?

Gardiners magt over boligindretningen

De nye farvetrends kommer til at sætte godt gang i det legende og personlige udtryk. Dog vil du aldrig kunne udfolde farvernes fulde potentialer, hvis ikke du tænker hele din boligindretning ind i resultatet. Her er især dine gardinvalg nøglen til en sammenhængende indretning.

Selvfølgelig er dine gardiners udtryk af høj prioritet, så farvenuancerne og teksturer matcher resten af indretningen. Men lige så høj prioritet bør funktionen have. Funktionen er nemlig også med til at definere stemning, udtryk og spil med farver, lys og skygge i resten af boligens farvepalet. En af de fortsat store trends i 2024 er elektriske gardiner, lyddæmpende gardiner og mørklægningsgardiner.

Opdag vores store sortiment af gardinfarver

Hos SEGA kan du vælge mellem et stort sortiment af forskellige gardinfarver, så du kan finde lige den farve, der komplimenterer resten af din boligindretning. Er du fortsat i tvivl om, hvilken gardinfarve du bør vælge? Så kan du med fordel læse vores guide til at vælge den rigtige farve til dit gardin.

Bestil et gratis og uforpligtende besøg af vores gardinbus -og vær et skridt foran med de nyeste farvetrends for 2024!