Guide: Vælg den rigtige farve til dit gardin!

Eksperttips, Gardiner, Rådgivning

Ofte kan gamle minder og bestemte følelser vækkes til live af forskellige farver. Derfor er det også helt individuelt, hvilke farver der tiltaler lige præcis dig. Der findes heller ikke noget “bedste valg”, når det kommer til farven på dine gardiner. Men det er videnskabeligt bevist, at mennesker påvirkes af farver. Derfor er det vigtigt at dit hjem omfavner de farver, som giver dig størst ro og velvære. Herunder får du hele farvepaletten serveret, så du har et bedre grundlag for at vælge den rigtige farve til dine nye gardiner.

Jacob Dyrholm

Sorte gardiner

Mystikken indfinder sig, når mørket falder på, og farven sort giver en følelse af dristighed, elegance og glamour. Sorte gardiner udstråler en enkel og tidløs stemning, der kan tilføre et sofistikeret udtryk til både moderne og traditionelle boliger. Sorte gardiner findes i forskellige nuancer og fungerer særligt godt i rum med lyst interiør, hvor de skaber en kraftig og stilfuld kontrast. Særligt sorte velourgardiner er populært.

Deres evne til at blokere lys gør dem ideelle til rum som soveværelser og kontorer, hvor de giver dig mulighed for at opnå fuldstændig mørklægning og skaber optimale betingelser for uforstyrret nattesøvn eller koncentreret arbejde.

Hvide gardiner

Forestil dig din bolig som et ubeskrevet lærred, der blot venter på, at du tager penslen og maler dine yndlingsmotiver. Hvide nuancer åbner sindet og baner vej til forestillinger og indretninger, hvor kun fantasien sætter grænser.

Når du vælger hvide gardiner som en del af din indretning, skaber de et luftigt, rent og beroligende rum. Hvide gardiner er det klassiske og tidløse valg, der harmonerer med enhver stil, uanset hvor din øvrige indretning bevæger sig hen. De reflekterer det naturlige lys og får rummet til at føles stort og åbent.

Hvide gardiner findes i en række nuancer, og de fungerer også godt som den neutrale baggrund, der går i kontrast med rummets andre farver. Hvis flere af dine rum er orienteret mod syd? Så er hvide gardiner især velegnede, da de hjælper med at skabe en luftig og åben atmosfære, der udnytter det naturlige lys til fulde.

SEGA | Ofte kan gamle minder og bestemte følelser vækkes til live af forskellige farver. Derfor er det også helt individuelt, hvilke farver der tiltaler lige præcis dig. Der findes heller ikke noget “bedste valg”, når det kommer til farven på dine gardiner. Men det er videnskabeligt bevist, at mennesker påvirkes af farver. Derfor er det vigtigt at dit hjem omfavner de farver, som giver dig størst ro og velvære. Herunder får du hele farvepaletten serveret, så du har et bedre grundlag for at vælge den rigtige farve til dine nye gardiner.

Grå gardiner

Vil du pryde dit hjem med en farve, som lander mellem sort og hvid, vil grå være perfekt. Når man tilfører den neutrale farve til sine gardiner, giver det lokalet en stilfuld aura. Den grå farve udstråler elegance, ro og kontrol og er en genial farve til at afbalancere stærke farver i indretningen med. Grå gardiner har en tidløshed over sig, der gør dem velegnede til både formelle og afslappede rum.

Afhængig af nuancen af grå, kan gardinerne skabe forskellige stemninger. Mørkegrå gardiner kan tilføje en følelse af hygge og varme, mens lysegrå gardiner kan give et mere lyst og luftigt udseende. Dermed vinder den grå farve prisen for at være den mest alsidige.

Gule gardiner

Solens stråler giver fregner over næsen og smil på læben. Dens gyldne varme får sindet til at lyse op og puster liv, fred og positivitet ind i oplevelser og hverdagsstunder. Der er ikke noget at sige til, at humøret er højt, når den gule farve inviteres ind i vores liv. Gul kan derfor være et fantastisk farvevalg i hjemmets indretning. Gule gardiner skaber et livligt og energifyldt miljø, der fremmer glæde og kreativitet.

De er derfor oplagte at få opsat i hjemmets fællesområder, som f.eks. køkkenet eller spisestuen. Selv i de mørkeste værelser, hvor naturligt lys er begrænset, kan gule gardiner skabe en følelse af lys og varme, hvilket gør rummet mere indbydende. Gul fungerer også glimrende som en accentfarve og kan kombineres med andre farver som grå eller hvid for at skabe en smuk kontrast.

SEGA | Ofte kan gamle minder og bestemte følelser vækkes til live af forskellige farver. Derfor er det også helt individuelt, hvilke farver der tiltaler lige præcis dig. Der findes heller ikke noget “bedste valg”, når det kommer til farven på dine gardiner. Men det er videnskabeligt bevist, at mennesker påvirkes af farver. Derfor er det vigtigt at dit hjem omfavner de farver, som giver dig størst ro og velvære. Herunder får du hele farvepaletten serveret, så du har et bedre grundlag for at vælge den rigtige farve til dine nye gardiner.

Grønne gardiner

Hverdagen forsvinder hurtigt, og det kan nogle gange være en udfordring at finde indre ro. Den samme ro, som naturens friskhed kan give sindet, men som ofte bliver forsømt i vores travle livsstil. Ikke desto mindre kan du genskabe den naturlige forbindelse ved at invitere grønne gardiner ind i dit hjem.

Grøn symboliserer forår, balance og harmoni og er et udtryk for håb, ro og koncentration. Den beroligende virkning af grøn gør grønne gardiner ideelle til værelser, hvor afslapning er i højsædet, såsom soveværelser og stuer.

Grønne gardiner kan også kombineres smukt med jordfarver og andre naturlige elementer i indretningen. Udover at fremme ro og balance giver grønne gardiner en følelse af friskhed, der er på forkant med en af de mest aktuelle farvetrends.

Blå gardiner

Du sidder på tæppet ved strandkanten, betragter horisonten og lader dig fordybe i omgivelserne. Den lyseblå himmel mødes harmonisk med det dybblå hav, mens en mild brise skaber skum på bølgetoppene. Dette øjeblik er en pause fra hverdagens travlhed og en kilde til indre ro. Den samme beroligende følelse kan du vække andre steder end blot ved havet, ved at introducere blå gardiner i dit hjem.

Blå farvetoner fremkalder harmoni, fordybelse og afslapning, og de skaber en følelse af indre ro. Det er velkendt, at farven blå kan hjælpe med at reducere stress og angst.

Blå gardiner bringer også en tidløs elegance til ethvert rum og fungerer smukt i både moderne og klassiske indretninger. Deres kølige og forfriskende karakter gør dem særligt velegnede til rum som badeværelser og kontorer, hvor en følelse af ro og produktivitet er værdsat.

Lyserøde, lette stofgardiner

Lyserøde gardiner

Trænger du til at forkæle dig selv med lidt ekstra kærlighed? Eller ønsker du at forvandle et børneværelse til et sted, der føles som et varmt knus? Så bør du overveje farven lyserød. I denne farve findes en symbolik for ubetinget kærlighed blandet med en feminin elegance. Derudover skaber den også en afslappet og hyggelig stemning, hvilket gør den velegnet til soveværelser og børneværelser.

Lyserøde gardiner er ikke kun stilfulde og indbydende, men også yderst alsidige. Farven har en evne til at tilpasse sig andre farver i hjemmet på en smidig måde. De fungerer som en fantastisk kontrast i rum med mørkt interiør og kan samtidig nemt kombineres med pastelfarver eller neutrale farver for at skabe en harmonisk balance.

Orange gardiner

Du står på en bakketop og ser solens sidste stråler. De maler himlen i gyldne nuancer, der vækker minder om rav, fortryllende skove og gylden honning. Bring dette gyldne lys med dig hjem ved at omfavne orange gardiner og lade det sprede liv, energi og glæde i dine omgivelser.
Orange kan nemt kombineres med andre varme farver, og resultatet er en indretning, der emmer af leg, kreativitet og personlighed.

Orange gardiner er særligt velegnede til stuen, spisestuen og soveværelset, idet farven hæver humøret, øger energiniveauet og skaber en stemning af varme og hygge. Endelig kan orange gardiner også hjælpe med at forbedre belysningen i rummet ved at reflektere det naturlige lys. Det giver et mere lyst og åbent rum, hvilket kan være en fordel især i små eller mørke rum.

Plisségardiner med isolerende effekt

Røde gardiner

Du sidder blandt det entusiastiske publikum, smilende og dybt engageret i hovedpersonens præstation på teaterscenen. Oplevelsen har været en berigende oplevelse med drama, intense følelser og hjertebankende romantik. Og når du ser på kulisserne og bagtæppet malet i forskellige nuancer af rød, forstår du straks, hvorfor denne farve blev valgt. Nu kan du bringe den samme fascinerende intensitet ind i dit eget hjem ved hjælp af røde gardiner.

Den intense røde farve symboliserer kærlighed, lidenskab og styrke. Uanset om gardinerne har en dyb bordeaux, en livlig kirsebærrød eller en afdæmpet nuance, tilfører de dybde og karakter til indretningen.

Røde gardiner fungerer som et visuelt centrum og kan forvandle ethvert rum til et pulserende hjerte af energi, passion og lidenskab. Rød kan også være et inspirerende valg til køkkenet eller spisestuen, da farven kan stimulere din appetit.

Lilla gardiner

Ligesom sort, fremkalder lilla mystik, men her i en spirituel, rolig og elegant udgave. Du kan næsten mærke din bevidstheds forførelse i de opløftende lysviolet nuancer eller dybe mørkelilla farver. Lilla er en farve, der udstråler magt, luksus og samtidig er forbundet med kreativitet. Dette gør den til en perfekt kandidat til at klæde mere formelle rum som kontorer og spisestuer i et elegant udtryk. Mystikken og alsidigheden i lilla farver viser sig i dens evne til at opføre sig køligt eller varmt afhængigt af, hvad den kombineres med.

Du kan måske finde det atypisk at integrere lilla i dit hjem, især når det kommer til gardiner. Ikke desto mindre bør du vide, at lilla i 2023 er blevet udråbt som årets farvetrend, især når det kombineres med rød og bliver til den livlige trendfarve, “Viva Magenta.” Tør du følge med på denne trend og udfordre dig selv med en unik elegance fra lilla gardiner?

SEGA | Ofte kan gamle minder og bestemte følelser vækkes til live af forskellige farver. Derfor er det også helt individuelt, hvilke farver der tiltaler lige præcis dig. Der findes heller ikke noget “bedste valg”, når det kommer til farven på dine gardiner. Men det er videnskabeligt bevist, at mennesker påvirkes af farver. Derfor er det vigtigt at dit hjem omfavner de farver, som giver dig størst ro og velvære. Herunder får du hele farvepaletten serveret, så du har et bedre grundlag for at vælge den rigtige farve til dine nye gardiner.

Bestil en gardinbus, og få hjælp til farvevalget

Når du skal vælge farver til dine gardiner, er det afgørende at tage hensyn til den øvrige indretning af dit hjem. Forkerte farvekombinationer kan somme tider skabe ubehag i stedet for den ønskede harmoni. Hvis du er usikker på, hvilke farver der bedst vil komplementere din eksisterende indretning, anbefaler vi at bestille et gratis og uforpligtende besøg af en professionel gardinekspert fra SEGA.

Gardineksperten vil komme direkte til din adresse i gardinbussen, og medbringer et stort udvalg af forskellige farver og nuancer. Sammen vil I nøje gennemgå din nuværende indretning og lytte til dine personlige præferencer for at skræddersy den perfekte løsning til dig.